Nuorelle naiselle tuomio lasten hyväksikäytöstä

Iltasanomat 24.10.2007 16:33, päivitetty 24.10. 16:34

Varkauden käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona 22-vuotiaan kuopiolaisen naisen kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen.

Rikokset tapahtuivat Varkaudessa maalis-huhtikuussa 2006. Nainen määrättiin maksamaan kummallekin asianomistajalle henkisestä kärsimyksestä tuhat euroa.

Oikeudenkäyntiaineisto määrättiin pidettäväksi salassa 60 vuotta. Antamassaan julkisessa selosteessa käräjäoikeus kertoo, että ratkaisua tehtäessä poikettiin normaalirangaistuksesta.

Päätöstä tehtäessä otettiin huomioon muun muassa asianomistajien sukupuoli ja heidän vapaaehtoinen oleskelunsa teon aikana sekä vastaajan ikä ja kaikki asiasta hänelle aiheutuvat taloudelliset seuraamukset.

IS-STT


Olen taas aivan ymmälläni maailman menosta. Mikä saa aikuisen ihmisen käyttämään lasta hyväksi? En vain voi ymmärtää.
Korvaako se  1000€  jonka uhrit saavat, sen että heidän mielenterveytensä on (luultavasti) pilattu? Tuhat euroa. Onko se se hinta joka oikeuttaa kohtelemaan lasta näin? Vaivaiset tuhat euroa. Ei rahalla pysty korvaamaan elinikäisiä traumoja.
Ja rangaistuskin on vain ehdollista! Vaivaiset 60 päivää! Sehän on vain noin 2kk! Mielestäni kaikki hyväksikäyttäjät, niin naiset kuin miehetkin, tulisi lukita loppu elämäkseen kaltereiden taakse, eikä heille kuuluisi suoda mahdollisuutta päästä vapauteen.
Ja minkä takia vastaajan tapauksessa poikettiin normaalirangaistuksesta? Koska hän on nainen? Koska hän on nuori? Ja entäs sitten jos vastaajalle aiheutuu taloudellisia seuraamuksia?
Seuraamuksia olisi kuulunut tulla paljon enemmän kuin ehdollinen ja muutaman tuhannen euron korvaukset.

Ei vain pysty ymmärtämään.