Tulin siihen tulokseen, että nyt on pakko muuttaa edes hieman elämäntapoja.
Olen pari kuukautta sitten aloittanut "urheilemisen", kerran viikossa tunnin verran joogaa. Vaikka siinä ei hiki tulekaan, niin ei se voi olla huonosta. Yleiskunto ei kyllä taida nousta, mutta elän toivossa että notkistuisin hieman ;) Tosin koskaan ei ole ollut sitä ongelmaa, että olisin ollut jäykkä.

Seuraavaksi olisi tarkoitus aloittaa lenkkeily. Jos kerran viikossa kävisi kävelemässä muutaman kilometrin, niin se olisi jo paljon minulle! Aloitan pikku hiljaa, jottei innostus lopu heti.

En koskaan ole ollut mikään himourheilija, vaan liikunta on tuntunut aina pakkopullalta. Olenkin viimeksi harrastanut liikuntaa säännöllisesti kun olin 15..
Elämäntapani ovat muutenkin hyvin epäterveelliset, ja ihmettelenkin miksen ole lihonnut tonnikeijuksi? Kaipa niissä geeneissä oli edes yksi hyvä sattuma.

Kävin aamulla ostamassa astetta kevyempää tupakkaakin askin :)
Olen polttanut nyt noin 6 tai 7 vuotta, ja aloitin punaisella mallulla. Sitä tuli poltettua kolme vuotta, jonka jälkeen vaihdoin light versioon. Nyt on lightia poltettua lähemmäs 4 vuotta, ja tänään päätin vaihtaa sen vielä kevyempään, jos jokupäivä saisi lopetettua.. Tai ainakin vähennettyä. Varsinkin kun poltan noin. 30 tupakkaa/päivä. Joskus enemmän, ja joskus vähemmän, mutta viikossa tulee ostettua 8 isoa askia tupakkaa, eli 240 savuketta viikossa!

Näiden lisäksi limun juontia pitäisi vähentää rajusti. Huomasin juoneeni viime viikolla kotona ollessani 6 litraa limua, ja siihen päälle vielä 2 litraa energia juomia + viikonloppuna juomani laimeat alkoholi juomat ja kirkkaat viinat (ja niiden kanssa juodut limut. Viime vkl tuli juotua normaalia vähemmän), 3 litraa. Eli sokeripitoisia (sekä alkoholipitoisia) juomia tuli juotua yli 10 litraa! Ja mitkään näistä limuista ei ollut light limuja vaan sokerillisia. Paljonkohan niistäkin on tullut kaloreita yhteensä..
Tosin olen vähentänyt energia juomien määrää, aikaisemmin saatoin juoda työpäivän aikana litrankin. Sen vähensin puoleen litraan ja nyt juon noin 0,33/päivä.
Vettä en oikeastaan juo laisinkaan. Ehkä lasillisen aamulla, vitamiinien ja e-pillereiden kanssa. Vähemmän limua, enemmän vettä jotta saisin kuona-aineita pois elimistöstä.

Näiden lisäksi roskaruuan syömistä pitäisi rajoittaa hieman. Viime viikolla tuli syötyä 3 kertaa, mäkistä tuli haettua ateria ja 2 kertaa tilattua pizzeriasta ruokaa.. Tosin tämä johtuu aika paljolti K:sta, sillä hän syö paljon roskaruokaa, ja minä taas en tilaa/hae kotiin sellaista. Myönnetään, krapulapäivät ovat poikkeuksia.
Ensi kerralla tilaan salaatin ;)

Ruokavaliokin pitäisi laittaa uusiksi, enemmän itsetekemää ruokaa ja vähemmän eineksiä. Tosin tuntuu jotenkin turhauttavalta tehdä VAIN ITSELLEEN ruokaa, ja syödä sitä sitten seuraavat 2/3 päivää kerran tai pari päivässä. Toisaalta, onhan ne pakastimet keksitty. Jos asuisin esim. K:n kanssa yhdessä, tekisin enemmän ruokaa. Pidän ruuan laittamisesta (varsinkin jos se on hyvää), mutta en vain itselleni.

Tähän kun vielä saisi lisättyä vihanneksia ja hedelmiä sekä marjoja, niin olisin hyvin tyytyväinen. Yleensä jos ostan esim. hedelmiä, ne menevät vain pilalle. Onhan se hyvin vaikeaa ottaa se omena hedelmäkulhosta, ja syödä se.

Nyt pitäisi vain saada itseään niskasta kiinni, ja aloittaa pieni parannus elämäntapoihin.